03 780 22 80 Povpraševanje

Hranilniki toplote Etiks

Sodobno ravnanje z energijo - zakaj hranilnik toplote? 

Vsaka ogrevalna naprava mora biti dimenzionirana tako, da zagotavlja dovolj toplote tudi v najbolj mrzlih zimskih dneh. Takrat deluje peč pri nazivni obremenitvi, ki najbolj učinkovito pretvarja kurivo v toplotno energijo. Večji del ogrevalne sezone je odvzem toplote manjši od 50%, kar pomeni manj učinkovito izgorevanje in nastajanje več škodljivih snovi. S povezavo peči na poseben hranilnik toplote Etiks+, ki akumulira presežno toploto, zagotovimo bolj gospodarno in okolju prijazno ogrevanje. 

Za trda goriva 

Zgorevanje trdnih kuriv v peči ni mogoče prekiniti, kot npr. zgorevanje olja ali plina. Pri pečeh s kakovostno uravnalno tehniko je možno doseči dobro zgorevanje že pri 30% obremenitvi. Pri nižanju obremenitve pod to vrednost se pojavijo motnje v zgorevanju, izkoristek zeIo pade, nepopolno zgoreli lesni plini pa močno onesnažujejo okolje. Z navezavo peči na akumulator toplote lahko gorenje poteka pri višji obremenitvi, presežna toplota pa se hrani v akumulator toplote in se porabi takrat, ko ogenj v kotlu ugasne. 


Hranilnik toplote Etiks+ PS

Hranilniki toplote serije PS so izdelani iz visokokvalitetnega jekla in pobarvani z barvo proti rjavenju. 
Namenjeni so akumulaciji ogrevane vode in uravnavanju produkcije energije, s tem pa vplivajo na celovito varčnost sistema.

Image title

Hranilnik toplote Etiks+ PS HP

Hranilniki za akumulacijo ogrevalne ali hladilne vode.

Image title


Dokumenti